El govern de malgrat no fraccionarà l’IBI

Tot i que el ple municipal va aprovar a mitjans de febrer una moció que demanava repartir el pagament de l’IBI en dos rebuts, finalment el govern municipal no ho durà a la pràctica.

Segons l’alcaldessa del municipi, Conxita Campoy, la moció va arribar tard, perquè ja està fet el calendari econòmic per aquest any. A banda, Campoy recorda a l’oposició, que és la junta de govern municipal la que té competències per a la modificació del funcionament i no el plenari. L’alcaldessa ha explicat que s’ha encarregat un informe extern per avaluar l’impacte i els límits de les mocions aprovades per el ple.

A banda d’això Campoy considera que el sistema actual, d’un pagament únic, funciona correctament i creu que el fraccionament del rebut comportaria més impagaments. Segons l’alcaldessa a Malgrat es paguen dins el termini més del 90% dels rebuts i només 40 famílies van sol•licitar el fraccionament del pagament l’any passat.

El govern de Malgrat, PSC i PP, tenen minoria al plenari, cosa que fa que, en ocasions, el ple aprovi mocions contràries a la voluntat del govern, gràcies a la majoria de l’oposició. Això va passar fa uns mesos quan l’oposició va aprovar adherir-se a l’Associació de Municipis per la Independència, contra la voluntat del govern sociopopular.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics