La meitat de treballadors de Malgrat, Calella i Pineda es dediquen al turisme

 

Ahir es va presentar a Mataró un estudi sobre l’impacte econòmic de l’activitat turística a la nostra comarca.

La conclusió és que el turisme, i tota la seva industria vinculada, és l’únic sector que ha continuat creixent i generant riquesa.

Cal tenir en compte que el turisme és motor econòmic de la zona nord de la comarca, amb una presència molt més petita a la zona central i del baix Maresme. De fet el 90% de les places hoteleres es concentren en les 4 poblacions de costa de l’Alt Maresme.

L’any passat el turisme va donar feina a 16.500 persones a la comarca. Aquesta xifra suposa que la meitat dels treballadors de Calella, Pineda i Malgrat, i 7 de cada 10 treballadors de Sta. Susanna, es dediquen al sector turístic. Això exemplifica el pes d’aquesta activitat econòmica a la nostra zona, que l’any passat va deixar 1.350 milions de benefici.

De cara al futur, l’estudi assenyala que el nombre de treballadors augmentarà fins els 18000 abans de 10 anys.

Els responsables de l’estudi avaluen creuen que la proximitat amb Barcelona és una “oportunitat” i asseguren que la posada en marxa de la nova marca Costa de Barcelona serà molt beneficiosa per al Maresme.

L’estudi, elaborat per la Diputació i amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona, augura que l’especialització i la singularitat de la zona, amb ofertes gastronòmiques, culturals o esportives ha d’ajudar a generar més activitat econòmica al voltant del turisme, si es conjuga l’aposta per la qualitat en les infraestructures, l’allargament de la temporada i la creació de nous sectors productius vinculats al turisme.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics