URGENT

El vent obliga a suspendre les cremes vegetals previstes per avui

Compartiu aquesta història

 

Des del passat mes de febrer està prohibit fer qualsevol foc per l’alt risc d’incendis. La mesura havia agafat per sorpresa a molts pagesos que no han pogut eliminar les restes vegetals i canyes, cosa que augmenta encara més el risc d’incendi. Davant d’això l’Ajuntament havia sol•licitat un permís especial per tal de poder fer cremes de forma controlada. Davant les 45 demandes presentades s’havien preparat 2 dies; el 9 i el 12 de març.

El fort vent que bufa a la població des d’ahir ha obligat a suspendre les cremes previstes per avui per por que algun dels focs vegetals es pugui descontrolar. Ahir a la nit es va avisar a tots els qui tenien permís per tal d’anular la crema d’avui. De moment, segons el consistori, les previstes per dilluns es mantenen, i en el cas d’haver-se d’anular s’avisaria amb antelació. Ho ha explicat Oriol Bassa, tècnic de Medi Ambient de PLF.

L’ajuntament està en contacte amb els agents rurals per tal de coordinar les accions i trobar una nova data per les cremes que s’havien de fer avui.

Bassa ha explicat que els permisos especials per a PLF es deuen al sistema d’aprofitament dels canyers que es dur a terme a la nostra població i que la Generalitat ha permès aquestes dues jornades de cremes per eliminar els excedents de restes vegetals.

L’Ajuntament recorda que per poder cremar en el dia permès cal demanar-ho amb anel•lació i ha de seguir els requeriments establerts. Sense permís especial no es pot fer foc de mitjans de febrer.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics