L’Estat atura l’estudi de desdoblament de la via del tren a l’Alt Maresme

El govern espanyol s’ha fet enrera en l’encàrrec d’un estudi per fer la doble via de Rodalies entre les estacions d’Arenys i Blanes.

D’aquesta manera, el Ministeri de Foment ha suspès l’obertura d’ofertes pel contracte de serveis per la redacció de l’Estudi de duplicació de via de la línia de Rodalies a l’Alt Maresme, que havia de possibilitar una millora en la freqüència pas de combois a la nostra zona.

Així ho ha fet públic el Ministeri de Foment, a través del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), publicat divendres passat.

L’actual govern del PP, ha deixat en suspens la decisió que havia pres l’anterior govern del PSOE, que el novembre passat, va licitar l’estudi sobre el desdoblament del tram de via de 22 quilòmetres que creua fins a vuit estacions.

Segons Foment, l’objectiu de l’estudi era analitzar les possibles alternatives que permetrien incrementar la capacitat actual dels trens de rodalies de la línia R1, entre les estacions d’Arenys de Mar i Blanes. Foment ja admetia llavors que tota l’obra no es podria fer seguint el traçat actual ja que la línia passa a tocar del litoral de la costa del Maresme “on difícilment es disposa de lloc per a la segona via”.

L’encàrrec de l’estudi que ara es deixa en suspens formava part del Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2016.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics