URGENT

Malgrat imposa 2000€ en dues multes per incomplir la normativa de gossos perillosos

Compartiu aquesta història

 

El ple de l’Ajuntament de Malgrat ha aprovat dues sancions, una de 1200€ i una altra de 800€, per a 2 propietaris de gossos perillosos per incompliment de la normativa de tinença de gossos potencialment perillosos.

En un primer cas, la multa puja a 1200€ ja que s’incomplia fins a 3 preceptes de l’ordenança municipal. Els fets es remunten al mes d’octubre de l’any passat, quan la policia local va detectar al propietari d’un gos, un dogo argentí, passejant-lo sense corretja ni morrió, sense el permís corresponent i, a més, tampoc disposava de l’assegurança de responsabilitat civil obligatòria per aquest tipus d’animals.

El segon cas, la multa puja a 800€ per a un segon propietari, ja que incomplia fins a 2 normes de l’ordenança. En concret la Guardia Civil va detectar que el propietari no tenia llicència municipal d’animals potencialment perillosos i que passejava el gos per la via pública sense morrió.

Les dues sancions van ser aprovades en diferents sessions plenàries de l’Ajuntament de Malgrat.

L’ordenança municipal es considera gos potencialment perillós aquell que per la seva tipologia racial, pel seu caràcter agressiu, grandària o potència de mandíbula tingui capacitat de causar la mort o lesions a les persones o a altres animals i causar danys a béns públics o privats”.

 

Malgrat Confidencial / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics