URGENT

Tanquen l’accés de l’escola Mas Prats a les hores d’entrada per evitar les aglomeracions de vehicles

Compartiu aquesta història

 

L’ajuntament de PLF fa anys que busca la solució per evitar les aglomeracions de vehicles a l’accés de les escoles a les hores d’entrada i sortida dels estudiants.

Avui l’Ajuntament ha iniciat, en període de proves, un nou sistema per evitar el col•lapse de vehicles a les portes del CEIP Mas Prats. A partir d’ara, l’accés a l’escola es tancarà 5 minuts abans de l’entrada dels estudiants, tan al matí com a la tarda. Els vehicles que accedeixin abans d’aquesta hora podran estacionar davant del centre i de forma ordenada. Per contra, mentre estigui tancat el carrer d’accés, els pares hauran d’aparcar el vehicle al camí de St. Genís, on fins ara hi havia un aparcament per a mestres, i hauran d’accedir al centre escolar de forma peatonal.

Així es vol disminuir la presència de vehicles mal estacionats a les portes de l’escola mentre entren els alumnes al centre.

La mesura l’explica la regidora d’ensenyament de PLF, Antònia Petit.

De fet fins ara es vivien situacions de tensió entre conductors a l’entrada i sortida de l’alumnat, ja que tothom volia acostar-se el màxim possible a la porta d’accés a l’escola.

Des d’avui i fins a finals de mes es durà a terme aquesta prova de mobilitat. Segons la regidora, si el nou sistema funciona, la intenció és posar una tanca automàtica que talli l’accés al centre escolar 5 minuts abans de l’entrada a Mas Prats i es torni a obrir 5 minuts després.

Ara fa uns anys, l’Ajuntament va tancar l’accés a tota la zona escolar en l’hora d’entrada i sortida dels estudiants, cosa que va provocar un fort malestar entre els pares, obligant a reobrir la zona i retirar el projecte. Des de llavors, el consistori ha apostat per premiar als alumnes que van a peu a l’escola amb diferents obsequis, amb la intenció de descongestionar la zona de les escoles.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics