URGENT

El sector hoteler entén que els Focs de Blanes es redueixin de 6 a 4 dies

Compartiu aquesta història

 

Els hostalers i restauradors de Blanes entenen que la mala situació econòmica de l’Ajuntament obligui a reduir el nombre de dies del concurs de focs artificials.

Josep Marigó, alcalde de Blanes, es va reunir ahir amb una trentena d’empresaris dels restaurants i hotels de primera i segona línia del front marítim de la ciutat per exposar-los les retallades de què seran objecte els focs. Els va anunciar en primera persona que aquest any només es poden garantir quatre dies de focs per culpa de la difícil situació financera del consistori i va recordar que l’Ajuntament de Blanes deu 14 milions d’euros a proveïdors i té un deute de més de 41 milions. Davant d’això el president del gremi d’hostaleria de Blanes, Enric Portas, enten que si no hi ha diners per a sis dies, es redueixi als quatre. Portas va explicar que la reducció del nombre de dies no necessàriament ha d’afectar el sector. En aquest sentit, en la trobada es van sentir diverses veus que demanaven que els quatre dies de focs evitin el cap de setmana i es concentrin entre setmana, perquè divendres i dissabte ja hi ha prou activitat al municipi.

Tot i això, l’Ajuntament de Blanes no llança la tovallola i continua treballant per obtenir recursos econòmics extraordinaris per aconseguir ampliar els dies de focs. Per aconseguir el consistori està buscant patrocinadors del sector privat, amb la idea de crear una zona VIP a tocar del club de vela. L’alcalde de Blanes, però, creu que no n’hi haurà prou per ampliar el calendari de focs d’aquest any.

L’Ajuntament de Blanes ja ha obert el concurs perquè les empreses pirotècniques presentin les candidatures. A partir d’ara es començaran a rebre les ofertes per al concurs de focs, sense tenir encara confirmats ni quants dies hi haurà ni quins seran.

 

El Punt

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics