Arriba a les llibreries el llibre sobre Felix Cardona finançat per la Beca d’Investigació Vila de Malgrat

 

 

“La conquesta de l’Orinoco. Fèlix Cardona i l’exploració catalana de Veneçuela” aquest és el nom definitiu del llibre d’Eugeni Casanova, i que aquesta setmana ha arribat a les llibreries de Malgrat a un preu de 25€.

 

El llibre, que es presenta aquest proper diumenge a l’Arxiu Municipal, es distribuirà a tot Catalunya, i recupera la memòria de Fèlix Cardona i de Joan Mundó, dos grans exploradors dels racons més inhòspits de la selva veneçolana.

El treball de Casanova ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Malgrat a través de la beca d’investigació “Vila de Malgrat de Mar”. L’Ajuntament també ha donat suport a l’edició, juntament amb Casa Amèrica.

 

No en va, l’explorador Fèlix Cardona és un dels malgratencs més il•lustres. Ell, i el seu company d’exploració, són els descobridors del Salt de l’Àngel a Veneçuela.

 

El llibre s’estructura en sis capítols i es centra en els primers viatges, i en l’expedició de 1951 cap a les fonts de l’Orinoco. Cal destacar-ne la transcripció, en forma d’annexos, dels primers diaris de Mundó i de Cardona que es troben dipositats, juntament amb la resta del fons personal de Fèlix Cardona, al Servei d’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Malgrat de Mar

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics