Esquerra xifra en 200 les famílies palafollenques afectades per les obligacions subordinades d’una caixa

El ple de l’Ajuntament d’ahir va aprovar amb els vots a favor de totes les forces polítiques, excepte el PP que es va abstenir, donar suport als afectats per les obligacions subordinades i les participacions preferents. Els dos són productes bancaris que, en ocasions es venien com a diposits garantits, quan en realitat era un producte que amb la crisi ha perdut el seu valor , i les caixes contractants no garanteixen ni el capital invertit.

Segons Esquerra, que presentava la moció, hi ha 200 famílies afectades d’una caixa d’estalvis de PLF, que va vendre aquests productes sense oferir la informació correcte. Ho va explicar el seu portaveu, Francesc Alemany.

La moció només demanava el suport als afectats per aquesta activitat bancària. El PP va ser l’únic partit que no hi va votar a favor. El seu portaveu, Óscar Bermán, creu que aquestes iniciatives s’han de dur al Congrés dels Diputats per que és allà on es poden fer lleis i va recordar que les obligacions subordinades no són productes il•legals.

CiU va votar a favor de la moció de forma solidària amb les famílies afectades. Joan Gallard, el portaveu dels nacionalistes, ho defensava d’aquesta manera.

Iniciativa va respondre al PP, assegurant que a l’Ajuntament es fa política i per tan es pot posicionar entorn a les obligacions subordinades. En aquest sentit va criticar la injecció de diners públics a les entitats bancàries. Escoltem Juan Andrés Osorio.

El PSC també va votar a favor de la moció. Josep Rueda explica que l’única solució pels afectats és la via judicial. Davant d’això els socialistes reclamen una via administrativa per lluitar contra el que consideren un abús dels bancs.

El plenari d’ahir també va servir per aprovar la moció per instar a adherir-se al Fòrum català de Residu Zero, per tal de millorar la gestió ecoeficient dels residus a PLF. La moció es va aprovar amb els vots a favor de totes les formacions amb l’abstenció del PP.

Demà al matí, hi ha convocat un nou plenari, abans de les 9, per aprovar el Pla d’Ajust necessari per rebre ajudes econòmiques de l’Estat per a pagar proveïdors.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics