URGENT

Sta Susanna és el poble català amb major diferència entre població empadronada i estacional

Compartiu aquesta història

 

Segons les dades facilitades per primera vegada per l’Institut d’Estadística de Catalunya, la localitat del Maresme és

el municipi català amb una major població estacional en termes relatius respecte a la població empadronada. És a dir, que té més habitants sense empadronar de tot Catalunya, en termes relatius.

Aquest estudi va ser realitzat amb dades de l’any 2010 als municipis catalans de més de 5.000 habitants i a les capitals de comarca.

La unitat de mesura de les estimacions de població estacional fetes servir per l’Idescat són les persones equivalents a temps complet anual.

Així, dels 219 municipis de què s’ofereixen resultats l’any 2010, n’hi ha 99 que tenen una població a temps complet superior a la població empadronada.

En el cas de Sta Susanna, hi ha 3.300 persones empadronades, quan realment hi viuen prop de 8.600. Així el municipi supera en més del 150% la població empadronada.

Fonts de l’idescat han subratllat que aquestes xifres de població estacional constitueixen una estimació de les càrregues de població que suporta cada municipi i mesuren el nombre de persones que hi ha en un municipi en mitjana anual i en mitjana trimestral.

A PLF hi ha un dibuix diferent, ja que hi ha unes 300 persones que viuen a la localitat, de forma més o menys estables, però no estan empadronades al municipi.

A Malgrat, on hi ha empadronades 18.600 persones, es calcula que hi ha una població real de prop de 22 mil.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics