URGENT

Preocupació als centres d’ensenyament per les reformes que vol introduir el govern espanyol

Compartiu aquesta història

 

Aquest divendres el consell de ministres vol aprovar tot un seguir de mesures d’estalvi en el camp de l’ensenyament. Segons ha trascendit la intenció de l’executiu espanyol és d’augmentar un 20% les ràtio d’alumne per aula, no substituir les baixes de professors en els quinze primers dies; incrementar les hores lectives del professorat o reduir l’oferta de modalitats de batxillerat en els IES. Amb tot plegat el govern de Rajoy vol arribar a retallar uns 3.000 milions d’euros en educació.

Aquestes mesures preocupen al sector de l’ensenyament. El director del Ceip Les Ferreries de PLF, Marià Mañé, explica que l’augment de les ràtios farà que les aules estiguin massificades i recorda que les aules estan dissenyades per a una 20 d’alumnes. Mañé explica per exemple que a partir d’ara de 4 classes de 23, es faran 3 classes de 30, amb la corresponent pèrdua de qualitat educativa.

Mañé ha lamentat que ens últims 2 anys s’està perdent tot el que s’ha aconseguit durant anys en l’ensenyament públic.

Per la seva banda la directora del Ceip Mas Prats, Rebeca Gómez, explica que a partir d’ara no es cobriran les baixes de mestres de fins a 15 dies. Això obligarà a redistribuir els mestres de suport. Gómez explica que encara no es sap si els mestres catalans hauran de treballar més hores, per que aquí ja es fan més hores que en altres comunitats.

Aquestes mesures també afectaran a secundària on també s’ampliarà el nombre d’alumnes per classe. Fins ara el màxim era de 30 i es podria incrementar fins els 36. Des de l’IES de la Font del Ferro de PLF expliquen que estan pendents de rebre més informació aquest dijous en una reunió a BCN, però no amaguen la preocupació per com afectarien aquestes mesures a l’ensenyament.

Per la seva banda, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha rebutjat immediatament les mesures anunciades pel ministre d’Educació, José Ignacio Wert. De fet, Rigau no descarta arribar als Tribunals per evitar implantar les mesures.

Els sindicats majoritaris veuen les mesures de Wert com un “atemptat” contra l’ensenyament públic i reclamen que no s’apliquin aquestes mesures anunciades per l’executiu espanyol.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics