URGENT

Reobre la dessaladora de Blanes

Compartiu aquesta història

 

 

La infraestructura, que treballa per convertir en potable l’aigua de mar, estava tancada des de del novembre per reduir costos.

Segons publica el diari ARA, la dessaladora reprèn la seva activitat aquest mes per donar resposta a la necessitat de més cabal d’aigua que comporta l’arribada del turisme a la nostra zona.

La instal•lació s’havia aturat a la tardor amb un doble objectiu: reduir el cost d’explotació de la planta i, alhora, fer que la dessaladora no es convertís en la principal font de subministrament d’aigua de la zona.

La previsió de la Generalitat és que l’aturada es repetixi cada any durant la temporada baixa i la Generalitat confia estalviar 1,5 milions d’euros anuals amb aquesta iniciativa.

La mesura, però, ha posat en alerta als Ajuntaments de la zona, que esperen que aquestes aturades no representin una rebaixa de la qualitat de l’aigua o que afecti a la salinitat dels aqüífers.

Precisament la dessaladora de Blanes es va posar en marxa davant la l’entrada d’aigua salina als aqüífers de la Tordera, provocant problemes a l’agricultura de la zona.

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics