Lloret torna a licitar els horts urbans de Ribalaigua

 

Els 57 horts es van posar en marxa l’any 2008 amb una concessió a 3 anys, prorrogats per un any més. Ara es tornen a licitar els horts urbans de la localitat pel que l’Ajuntament ha tornat a obrir el procés habitual amb un nou plec de clàusules econòmiques i administratives.

Tots els horts tenen 50 metres quadrats i una de les condicions per aconseguir-ne un és que tota la collita s’ha de destinar a consum propi. Altres requisits és que es practiqui l’agricultura ecològica amb verdures de temporada.

L’Ajuntament ha valorat com a èxit la prova pilot realitzada aquests anys i ho exemplifiquen amb el nombre de demanda d’horts, ja superen les 120 sol•licituds.

En relació a les clàusules del concurs, es presenten alguns canvis: el cànon que es paga per l’hort es duplica passant dels 60 als 120 euros anuals i la concessió passa a ser ja directament per 4 anys.

Per optar-hi cal estar empadronat a Lloret, ser jubilat i tenir més de 65 anys entre d’altres.

El termini per presentar la documentació i poder demanar un dels horts urbans de Can Ribalaigua és obert des d’aquest dilluns. Les persones interessades es poden adreçar a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana fins al 9 de maig per recollir i presentar la documentació.

La previsió és fer el canvi d’usuaris a mitjans del mes d’octubre, quan s’hauran recollit les verdures que hi ha actualment plantades.

 

Blanes al Dia

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics