URGENT

Malgrat acollirà un servei d’orientació jurídica que donarà cobertura a PLF

Compartiu aquesta història

 

A mitjans de mes es posarà en marxa a malgrat una oficina d’Orientació Jurídica de la Diputació de Barcelona que assessorarà persones usuàries de serveis socials en temes derivats de la crisi econòmica. Aquesta oficina donarà servei no només a Malgrat, sinó també a les poblacions veïnes com PLF, Tordera o Fogars.

El Servei d’Orientació Jurídica proporciona un assessorament jurídic especialitzat a persones que es troben amb problemes derivats de la crisi econòmica com ara d’impagaments de lloguer, d’hipoteca o de subministraments, deutes o ruptures familiars, problemàtiques creixents en un context de crisi econòmica.

El servei, però no està obert a tothom i només s’hi podrà accedir a través d’una derivació dels Serveis Socials.

Ho ha explicat Txaro Gandía, treballadora social de PLF.

Aquest servei es presta des de la Diputació de Barcelona amb la col•laboració dels Col•legis d’Advocats que actuen als municipis de la demarcació de Barcelona i es complementa amb l’oferta de Servei d’Orientació Jurídica que el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ofereix a la ciutadania en general.

Les persones usuàries disposen d’una cita prèvia a partir dels serveis socials, i seran ateses per advocats adscrits als respectius col•legis professionals.

Aquest servei s’oferirà des de l’Àrea de Serveis Personals del carrer de Ramon Turró dues hores la setmana el primer i el tercer dimarts de cada mes, tal i com explica la pròpia Txaro Gandía.

Actualment hi ha en funcionament 23 punts que donen servei a 178 municipis. Durant l’any 2012 es posaran en funcionament 10 punts més, i es passarà a donar cobertura a 255 municipis, un 82% del territori.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics