URGENT

L’Assemblea Nacional Catalana aposta per fer un referèndum general l’any que ve

Compartiu aquesta història

 

Aquesta és una de les intencions de la plataforma independentista que divendres es va presentar a PLF. La seva intenció és articular diferents seccions locals i territorials que facin pedagogia per tal d’ampliar la base social en favor de la plena sobirania catalana. A l’horitzó una consulta popular per a l’any que ve en la que cada poble de Catalunya organitzi un referèndum el mateix dia per tal d’expressar la voluntat del poble català. Una voluntat que Xavier Ponsdomenech, responsable de l’Assemblea Nacional Catalana al Maresme, afirma que creix en favor de la independència.

 

La presentació de l’Assemblea a PLF va reunir una 30a de persones divendres al MiD. A la trobada es va explicar el funcionament i l’ideari de l’entitat creada per aglutinar la voluntat independentista per coordinar les accions a dur a terme per fer pedagogia social i presionar a polítics per assolir l’objectiu de la independència. A més l’entitat està significada en altres causes, com ara la campanya #novullpagar les autopistes catalanes. Precisament, pel proper 20 de maig l’entitat participarà en aquesta campanya organitzant la 2a caravana per la Independència al Maresme. La primera es va celebrar a principis d’any amb una gran marxa per la N2.

Amb la presentació de divendres l’Assemblea Nacional de Catalunya vol aconseguir representació a PLF. Si finalment es constitueix una territorial a PLF, l’única població que encara no tindria secció local seria Tordera, on la plataforma independentista es presentarà en breu.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics