URGENT

Rueda diu que el govern vol mantenir els serveis tot i les retallades d’altres administracions

Compartiu aquesta història

 

El regidor portaveu del PSC a PLF, Josep Rueda, ha assegurat que el principal partit de govern es planteja mantenir els serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament tot i que la resta d’administracions superiors hagin tancat l’aixeta de les ajudes i les subvencions. En aquest sentit el socialista explica que hi ha municipis que han eliminat serveis o han fet augments considerables del seu preu. Rueda explica que en el Pla d’Ajust pressupostari aprovat pel govern central, ja es contempla el manteniment de serveis i plantilla municipal. Segons el regidor, caldrà tendir a equilibrar el cost dels serveis al que es cobra per ells, però PLF ho farà paulatinament.

Rueda va reiterar que si la resta d’administracions paguessin els seus deutes a l’hora, no hi hauria cap problema de tresoreria a l’Ajuntament. En aquest sentit va apostar per unes polítiques incentivadores del creixement contra les de retenció del dèficit.

Rueda va critica a l’Estat i la Generalitat per girar l’esquena als Ajuntaments.

Sobre el nou pressupost municipal el socialista va explicar que és molt ajustat i que s’ha negociat la rebaixa del cost del serveis essencials per tal d’estalviar en certes partides i evitar un increment de taxes i impostos per finançar altres serveis.

Sobre el pressupost Rueda va criticar la proposta d’Esquerra de reduir la despesa en personal a partir de l’estudi de l’eficàcia dels llocs de treball de l’Ajuntament. Rueda pregunta als republicans quins són els llocs de treball que creuen prescindibles i creu que PLF no és comparable amb d’altres poblacions.

El regidor va recordar que els municipis tenen autonomia local pel que va considerar poc realista la proposta d’algunes entitats que aposten per fusió de municipis. Rueda explica que, en tot cas, és millor mancomunar serveis com es fa a PLF en alguns assumptes, com el tractament d’escombraries.

Sobre la proposta de l’alcalde de fer un govern de concentració, va explicar que Valentí Agustí les fa des d’una òptica no electoralista. El portaveu del PSC va explicar que l’alcalde va més enllà del partit polític que representa, gràcies al seu criteri i experiència.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics