Segona i última jornada de les proves d’avaluació pels alumnes de sisè de primària

 

Entre ahir i avui 120 nens i nenes que estudien 6è a les dues escoles de PLF s’han enfrontat a les proves d’avaluació que es fan per analitzar el nivell que tenen abans d’accedir a secundària.

Aquestes proves serveixen per conèixer si els alumnes assumeixen les competències necessàries a primària i constitueixen unes dades necessàries per l’alumne, però també pel centre, ja que pot detectar l’existència d’alguna mancança educativa en àrees concretes. Ho ha explicat la cap d’estudis del CEIP Les Ferreries de PLF, Núria Vidal, que explica que la sensació general és que les proves enguany han estat més senzilles que en anys anteriors.

L’avaluació de sisè comprèn quatre matèries: llengua catalana, llengua castellana, llengua estrangera i matemàtiques.

Un cop finalitzades les proves, els centres les envien a la Generalitat per tal de ser corregides externament. Passades unes setmanes els centre reben un buidatge de les dades principals a nivell de centre, cosa que ajuda a avaluar certs aspectes educatius i millorar el sistema. Tal i com explica Rebeca Gómez, directora cel CEIP Mas Prats.

A més cada família rebrà els resultats dels seus fills, així com els del centre en relació amb la mitjana catalana, però aquestes dades seran confidencials i només es donarà a conèixer públicament l’estat del sistema en termes globals, que ha d’estar per sobre dels 70 punts sobre 100 per no ser considerat “preocupant”.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics