URGENT

Blanes apuja la quota de la Llar d’infants un 95%

Compartiu aquesta història

 

Els pares passaran de pagar 100€ al mes a pagar-ne 195 a partir del setembre. Aquests nous preus fan que les 3 escoles bressol públiques de Blanes siguin les més cares de tota la província de Girona, segons el diari el Punt.

Aquestes noves tarifes seran aprovades demà en junta de govern, tot i que ja es sap que compten amb el suport de CiU. El PP es va abstenir a la comissió informativa i Iniciativa hi va votar en contra.

Segons el govern municipal, del PSC, s’havien d’acostar les quotes al preu real del servei. L’alcalde Josep Marigó diu que, aquests nous preus, també busquen equiparar-se al que es paga en les escoles bressol de municipis com Blanes.

Si la ciutat té les llars públiques més cares, la veïna Lloret és qui les té més barates de la demarcació, amb una quota de 115€.

El que també s’apuja a Blanes és el preu de la matrícula, que passa dels 62€ als 100. En canvi es manté el preu del material, que costa 20€ trimestrals.

Així per un any sencer de llar d’infants, els pares hauran de pagar més de 2500€, quan abans la xifra era de 1350. Això representa un augment real del 86%.

Aquest reajustament del preu de la llar d’infants arriba després de la retallada de la participació de la Generalitat, que ara fa 3 anys donava 1800€ per plaça i any, i que pel curs vinent vol acotar-ho fins els 1000€ per plaça. Aquesta retallada, obligarà als Ajuntaments a incrementar la seva aportació o bé augmentar el preu del servei pel proper curs.

Blanes explica que el govern català encara deu diners de cursos endarrerits des del curs 2009/2010.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics