URGENT

Sortida cultural per conèixer els finestrals gòtics de PLF

Compartiu aquesta història

A banda dels reconeguts elements arquitectònics moderns, com ara el Palauet o la Biblioteca, la nostra localitat també compta amb un nodrit patrimoni històric. Els més coneguts són el castell i la parròquia romànica de St. Genís, però les masies de la nostra localitat també representen una part important del patrimoni arquitectònic.

L’entitat Vivelles cultura i entorn ha preparat per aquest diumenge una sortida cultural en la que es proposa descobrir els principals finestrals d’estil gòtic que hi ha repartits en alguns masos de la nostre vila.

Xavier Salicrú, responsable de l’entitat, explica que es farà un recorregut d’uns 10 km i que la sortida ofereix a més la possibilitat d’entrar dins les propietats de les masies per acostar-se als principals finestrals.

PLF té desenes de masies repartides per tot el territori, i la sortida es basarà en els masos de la zona centre de la vila.

Els finestrals gòtics de PLF han estat estudiats en alguns llibres editats a la nostra població, però per a la sortida de diumenge Vivelles cultura i entorn ha fet un estudi previ sobre les masies i els finestrals que es visitaran amb la intenció d’oferir unes visites guiades amb un ampli contingut cultural ui històric.

La sortida, que començarà a la Masia de Can Batlle a Sta Maria, és gratuïta però cal inscripció prèvia a través del telèfon de l’entitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics