El govern estudia apujar les quotes de la llar d’infants entre un 10 i un 15%

 

La necessitat d’adequar les aportacions de les famílies al cost real del servei obligarà el govern local de PLF a apujar les quotes de la llar d’infants. Segons el regidor d’hisenda, Josep Ribas, el fet que el govern català es plantegi una rebaixa de la seva aportació per plaça, obligarà al govern local a fer un increment del preu de la llar d’infants pública de PLF. Segons Ribas, s’està estudiant un augment que es situaria entre un 10 i un 15%.

Ribas explica que la Generalitat encara deu diners de la llar d’exercicis passats i que encara no saben quina serà l’aportació pel proper curs. Aquest deute acumulat ha provocat que l’alcalde de PLF hagi fet algun escrit de protesta a l’administració catalana, segons va revelar divendres el regidor.

D’altra banda demà s’aprovarà el Pla d’Ajustament pressupostari que permetrà tancar el deute que té l’Ajuntament amb els proveïdors del consistori a través d’un crèdit d’1.3 milions d’€ a retornar en 10 anys. Segons Riba, aquest deute tot i ser important, representa una petita part del pressupost municipal i recorda que hi ha un deute acumulat amb l’Ajuntament que equilibra la balança. Segons Ribas un cop es rebin els diners del crèdit, l’Ajuntament farà la transferència als proveïdors.

Ribas, que alhora és regidor de personal ha assegurat que no sobra personal a l’Ajuntament, però que cal ser curosos amb la feina que es fa. En aquest sentit va proposar la creació d’un sistema d’objectius pels treballadors públics de PLF. Sobre la despesa que ga l’Ajuntament en personal, que Esquerra considera que cal abaixar, el regidor va assegurar que cal saber que el consistori té serveis assumits com ara la llar d’infants, que altres pobles ho externalitzen a empreses privades cosa que pot distorsionar les dades.

Sobre noves tecnologies, Ribas va explicar que aquest mes de juny es pugui tirar endavant la xarxa wifi d’internet a PLF, un cop es resolguin els problemes administratius i legals per poder donar servei a la població.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics