Lloret aprova una nova ordenança de civisme per canviar el model turístic

 

La ciutat va aprovar ahir les noves normatives que s’impulsen per frenar els incidents i fer un gir al model turístic.

L’objectiu és evitar que es repeteixin conflictes com els de l’estiu passat, quan els incidents als carrers principals de la localitat van donar la volta al món.

Amb la nova ordenança de civisme, Lloret de Mar prohibeix la pràctica coneguda com a balconing –saltar d’un balcó a un altre o a la piscina. Amb aquesta pràctica ja han mort diversos joves a la localitat. La nova ordenança fa que consumir alcohol no sigui tan fàcil. En aquest sentit, es prohibeixen les promocions vinculades amb el consum massiu de begudes alcohòliques com ara la barra lliure, el 2×1 o el happy hour. També es posen traves a la prostitució. El text recull multes de fins a 3.000 euros.

La normativa també recull que la música en viu haurà d’acabar a la mitjanit.

El govern local, però, ha hagut de fer marxa enrere en la seva intenció de coresponsabilitzar els pares de les faltes comeses pels menors, perquè “cap legislació ho avala”. L’ordenança de civisme va ser aprovada pel govern local (CiU i ERC), el PSC, el PP i el regidor no adscrit.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics