URGENT

El tèxtil remunta després de dues dècades de decadència al Maresme

Compartiu aquesta història

 

Així es desprèn de l’informe de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme que apunta que 1 de cada 3 treballadors de la indústria al Maresme ho fan al sector tèxtil.

En aquest sentit, durant el 2011 l’evolució del tèxtil va ser positiva, es va reduir l’atur en un 7.71% respecte el 2010 i les contractacions van créixer en prop d’un 6 i mig%, també, respecte l’any anterior. El Conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme, José Manuel López, creu que el sector ha tocat fons a la comarca i que només pot començar a créixer.

Durant els anys 80’ del segle passat, els costos de producció del tèxtil van portar als empresaris a buscar opcions més econòmiques fora del territori per mantenir els seus negocis.

D’aquesta manera va començar una deslocalització del sector que va portar la producció, primer cap al sud d’Espanya, Portugal i Marroc i més tard cap a India i sobretot Xina, el gran competidor del sector en aquestes dècades.

Amb el pas dels anys, el cost de produir fora s’ha incrementat fins a equilibrar-se amb els costos de fer-ho al Maresme. Fet que està provocant el retorn del sector.

De tota manera, Lopez alerta que amb el retorn del tèxtil, el Maresme no pot cometre els mateixos errors del passat. Així, considera que a diferència del que va passar durant el segle XX, quan el sector va ser l’únic motor econòmic del Maresme, ara s’ha de diversificar. Per fer-ho, el titular de Promoció Econòmica diu que cal crear sinèrgies entre els diferents sectors econòmics del territori i diversificar la producció.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics