URGENT

PLF deixa de fer el cinema a la fresca i les sardanes a l’estiu

Compartiu aquesta història

 

Després d’anys de programació continuada, l’Ajuntament ha decidit eliminar aquestes activitats estivals per tal de reduir despesa pública.

Abans de la seva desaparició total, el cicle de cinema a la fresca ja havia patit retallades en els últims anys. Així de les 8 projeccions que es feien als estius 2007 o 2008, l’any passat es van fer ja la meitat.

El motiu de la retirada del cinema a la fresca respon a qüestions econòmiques, ja que com recorda la regidora de Cultura, Dolors Agüera, cada projecció costa uns 300 € només en drets de reproducció i distribució.

Habitualment el cicle de cinema a la fresca es feia o cada divendres o bé cada 15 dies a la plaça del Fòrum Palatiolo i era una activitat gratuïta que tenia bona acceptació popular.

Un altre de les activitats que l’Ajuntament està decidit a eliminar per estalviar són les audicions de sardanes que es feien els diumenges a la tarda.

La pròpia regidora explica que a banda de la pròpia actuació cal pagar drets d’autors i d’altres conceptes que fan augmentar el preu de les activitats. El que sí preveu mantenir és una cantada d’havaneres.

La programació definitiva de l’estiu, doncs es veurà dràsticament retallada després de la supressió dels cicles de cinema a la fresca i de sardanes i la reducció de les cantades d’havaneres.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics