URGENT

Lloret inicia una campanya per explicar la normativa de convivència als turistes

Compartiu aquesta història

Sota el nom d’” Enjoy and Respect”, Lloret Turisme donarà a conèixer als visitants i operadors turístics els principals punts de la nova ordenança de civisme i via pública aprovada per l’Ajuntament fa unes setmanes.

La iniciativa vol traslladar la idea que Lloret és una gran destinació́ de lleure però amb normes. La campanya es centra principalment en uns díptics informatius escrits en cinc idiomes (català, castellà, francès, alemany i anglès), on es visualitzen el nombrosos atractius de la localitat, però també quines són les normes bàsiques a tenir presents a la via pública i les sancions per l’incompliment de la normativa.Ho fa jugant amb pictogrames i colors com el verd, en positiu, i el vermell, en negatiu, fàcilment associables i identificables per a tots els públics.

Aquesta campanya vindrà reforçada amb suports exteriors com són banderoles i d’altres formats. Paral·lelament s’està fent una comunicació als operadors turístics dels mercats d’origen i empresariat local per promocionar les bones pràctiques.

La campanya és una acció més de l’estratègia que l’Ajuntament està duent a terme des del passat mes d’agost a través d’una comissió formada per tècnics dels diferents departaments i polítics amb l’objectiu de tractar els aspectes relatius a la seguretat pública, gestió de l’espai públic i model d’oci nocturn. D’altra banda, la matinada de divendres, un jove turista alemany de 19 anys va perdre la vida,  després d’haver intentat saltar d’un hotel a un altre pel terrat de l’establiment en què s’allotjava. Els fets van tenir lloc tocades les quatre de la matinada, quan el noi va intentar saltar els dos metres de  separació que s’interposa entre l’edifici de l’Hotel Frigola, en què s’allotjava amb un grup d’amics, i els Apartaments Blau, situats tots dos a l’avinguda Just Marlés. El regidor de Turisme de Lloret, Jordi Orobitg, va declarar divendres a l’agència ACN, que en aquesta ocasió no es poden aplicar les noves ordenances municipals, en què es preveuen multes per als hotels en casos de balconing.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics