URGENT

Entra en vigor l’Euro per Recepta

Compartiu aquesta història

Els ciutadans que, a partir de demà, vagin a la farmàcia a buscar un medicament receptat per el Servei Català de la Salut hauran de pagar un euro per cada fàrmac que adquireixin. Es tracta d’una mesura impulsada pel Govern de la Generalitat per tal de finançar la sanitat catalana. Amb aquesta mesura el govern preveu recaptar uns 50 milions d’euros aquest any.A partir de demà, tots els ciutadans hauran de pagar un euro per cada fàrmac dispensat excepte aquells usuaris de la sanitat pública catalana que siguin beneficiaris de pensions no contributives o per minusvalidesa, que rebin el PIRMI o el Fons d’Assistència Social. Ho ha explicat el responsable de la Farmàcia Moner de PLF, Marc Freixa.

En aquest sentit les dades corresponents a les persones exemptes de pagar l’euro per recepta s’actualitzaran mensualment, i els farmacèutics les podran consultar a través de la recepta electrònica, abans d’abonar o no la taxa.Les receptes que tinguin un preu inferior a 1,67 euros quedaran exemptes d’aquest nou impost així com també els productes dietoterapèutics, els fàrmacs que s’hagin dispensat en hospitals i el que s’hagin receptat per mútues de treball.El Departament de Salut estima que la mitjana que cada ciutadà haurà de pagar serà de 13 euros l’any. Però per evitar un pagament excessiu d’aquesta taxa i que, per tant, suposi una barrera al compliment terapèutic, no es pagarà, mai en cap cas, més de 61 euros l’any.Segons ha explicat Marc Freixa, en les últimes setmanes han notat un augment de visites per retirar medicaments amb recepte, per evitar la taxa quue comença demà.

En el cas que un ciutadà es negui a pagar aquesta taxa haurà d’omplir un paper on quedi constància de la seva acció. A partir d’aquí, el Servei Català de la Salut iniciarà la denúncia corresponent.L’any passat la sanitat catalana va emetre 155 milions de receptes, fet que va suposar una despesa de 1.692 milions d’euros.A l’entrada en vigor d’aquesta nova taxa, s’hi ha d’afegir la posada en marxa, d’aquí dues setmanes, dels nous copagaments de tot l’Estat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics