Malgrat disposarà del nou sistema de reciclatge de càpsules monodosi de begudes

L’Ajuntament de Malgrat de Mar va signar ahir al matí, a través de la Mancomunitat de Residus Sòlids Urbans de l’Alt Maresme, un conveni de col·laboració que permetrà la recollida selectiva de càpsules monodosi de cafè i altres begudes calentes de les marques més reconegudes de Café Express. La deixalleria disposarà de dos contenidors de 120 litres, un per a càpsules d’alumini i l’altre per a les plàstic.

Els municipis del Maresme, a través del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i el Consell Comarcal del Maresme, conjuntament amb l´empresa Nestlé, són els encarregats de posar en marxa aquesta iniciativa. La legislació actual no permet que aquests tipus de residus es dipositin en els contenidors grocs i, en conseqüència, les deixalleries del Maresme, es convertiran en els centres de recollida dels mateixos.

El sistema de recollida selectiva de càpsules va ser pioner a Suïssa. A Catalunya, es va iniciar fa un any a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana. El Maresme es converteix, amb aquests acords, en un dels primers territoris on s’implanta aquest sistema de reciclatge de càpsules de Café Express.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics