Servei d’atenció immediat a domicili per atendre malalts en estat greu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) amb el finançament de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital i l’Associació Oncolliga van posar en marxa, el mes de maig passat, un servei d’atenció immediat a domicili a pacients amb malaltia avançada. Es tracta d’oferir una atenció integral del malalt incloent-hi aspectes físics, emocionals, socials i espirituals. Així, el suport personal al malalt inclou aspectes com la higiene, l’alimentació, la supervisió de la medicació, cures no complexes i acompanyament.

El servei s’activa en menys de 48 hores, no té cap cost per a les famílies, però està limitat a 30 dies. Més d’una vintena de persones s’han beneficiat del servei en aquests dos mesos. El perfil del pacient atès és el de malalts crònics complexos, amb processos oncològics avançats o amb malalties degeneratives avançades que necessiten d’un recurs de suport personal domiciliari urgent.

Des de la corporació es valora cada cas individualment i es decideix en quins casos s’activa el servei. Per tenir dret a aspirar-hi, el pacient ha d’estar inclòs en el programa PADES de la Corporació, el recurs sociosanitari d’àmbit domiciliari, que dóna suport a l’Atenció Primària tant social com sanitària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics