URGENT

Palafolls passarà ha tenir 9 regidors amb la nova reforma del govern central

Compartiu aquesta història

Divendres passat el consell de ministres va aprovar la reducció del 30% en el nombre de regidors, cosa que a nivell local es traduiria amb la pèrdua de 4 regidors. L’objectiu fonamental de la reforma per a la racionalització i la sostenibilitat de l’administració local, també delimitarà competències i solucionarà el problema de les competències impròpies, per que els ajuntaments no prestin serveis per als que no tenen finançament necessari. El consistori palafollenc, amb la nova reforma, dels 13 regidors actuals, passaria a tenir-ne 9. L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, creu que la reducció es una cosa absurda i de cara a la galeria i va assegurar que les coses es poden fer de una altre manera.

A PLF aquesta reducció suposaria una pèrdua de 4 regidors. Si extrapolem amb els resultats de les passades eleccions municipals celebrades durant el 2011, el PSC seguiria tenint els mateix nombre de regidors, amb 6 representants i passaria a governar amb majoria absoluta. Tant PP, ERC i CIU perdrien un regidor, de 2 en passarien a tenir-ne 1. El grup municipal de ICV, deixaria de tenir representació política en el ajuntament. Des de el govern central es va afirmar que es reforçarà el paper de les diputacions provincials per centralitzar la prestació de serveis.

Les estimacions que maneja el president del govern espanyol Mariano Rajoy, és que amb aquesta reforma de reducció de representants ens els consistoris, suposarà un estalvi al voltant de 3.500 milions, i ha assenyalat que també s’ha d’efectuar una dràstica reducció i fins i tot eliminació d’empreses públiques en l’àmbit local.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics