URGENT

Les ONG en contra de les retallades

Compartiu aquesta història

La Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme denuncia la utilització de la crisi per retallar els drets de les persones i se suma a les concentracions convocades demà arreu de l’Estat. El col·lectiu denuncia que el gruix de les mesures decretades pel Govern espanyol recauen sobre les classes populars, tant les directes com la pujada de l’IVA dels productes bàsics, les retallades en la prestació d’atur o l’increment de l’edat de jubilació, i les indirectes com la reducció de sous i augment de les hores dels treballadors públics, alertant que repercutiran en una menor qualitat de serveis públics com l’ensenyament, l’assistència sanitària o els serveis socials. A Girona, la concentració s’ha anunciat per demà a dos quarts de 8 de la tarda, amb una manifestació que sortirà des de la plaça de la Independència.

La protesta és en contra de les últimes mesures aprovades pel Govern de l’Estat, que la Coordinadora d’ONG Solidàries ha qualificat d’un “atac frontal a les persones” que “afecta de ple el més elemental principi de justícia i de democràcia”. A més, lamenta que l’administració no hagi adoptat cap mesura destinada a gravar les grans fortunes o el capitalisme especulatiu ni cap mesura d’ajustament pels pressupostos de l’Església, la Casa Reial i l’Exèrcit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics