URGENT

Palafolls, té deficiències en la cobertura de telefonia mòbil

Compartiu aquesta història

El 57% dels municipis catalans, especialment els de la costa, continuen tenint problemes de cobertura de telefonia mòbil. Així ho indica un informe del Col·legi d’Enginyers Tècnics de Catalunya (COETTC), que als motius tradicionals per explicar aquesta deficiència, com la manca d’antenes, l’ús d’Internet amb connexió de telefonia mòbil o l’augment de la població en època de vacances a les zones costaneres, hi suma l’augment d’ample de banda exigit pels serveis i de terminals, tauletes i telèfons de darrera generació, que permeten aquestes aplicacions.

L’informe presentat divendres apunta que, durant el 2012, el nombre de municipis amb problemes de cobertura de telefonia mòbil ha crescut respecte a anys anteriors. Així, el 57% dels municipis catalans tenen a dia d’avui problemes de cobertura, i el 43% restant disposen d’una cobertura acceptable. En aquest sentit, entre els municipis amb problemes de cobertura durant els últims quatre anys hi ha poblacions com Sant Feliu de Guíxols, Cadaqués, l’Escala, Llançà, Palafrugell, Pals, Lloret de Mar, Blanes o Santa Cristina d’Aro. Un dels aspectes destacats de l’informe, que presenta el Col·legi d’Enginyers Tècnics de Catalunya, es que per primer cop, municipis de la importància de Sant Cugat del Vallès, Premià de Dalt, Calella o la nostra localitat Palafolls,  entren a la llista de poblacions amb deficiències en la cobertura de telefonia mòbil.

Diari de Girona

Per contra, cap municipi ha solucionat els seus problemes durant el 2012, quan, per exemple, el 2010 ho van fer una dotzena. Des del Col·legi, s’insta els ajuntaments a actualitzar les normatives a la nova realitat tecnològica perquè les operadores no tinguin tan complicada la instal·lació d’antenes d’última generació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics