El consell comarcal, vol realitzar una interconnexió de municipis, entre ells PLF, per fer arribar la fibra òptica

Segons informa Diari Maresme, amb la seva edició digital,  un dels projectes destacats que es vol impulsar a nivell comarcal, es fer arribar la fibra òptica a les empreses del Maresme. El President del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, va fer recentment unes declaracions on va afirmar que “instal·lar la fibra òptica és molt important”, i va recordar que la comarca del Maresme seria la primera de Catalunya en implantar-la.

La fibra òptica és un filament de vidre o silici que condueix la llum. El gruix del filament és comparable al gruix d’un cabell humà i transmeten dades a llarg abast amb molta rapidesa i amb alta tecnologia. Les seves principals avantatges són el seu gran ample de banda, la no afectació a interferències electromagnètiques, la seva flexibilitat i seguretat. El seu principal inconvenient és l’elevat cost en relació a altres medis de comunicació més habituals.

El projecte d’interconnexió dels 30 ajuntaments del Maresme, mitjançant una xarxa de telecomunicació comarcal de banda ampla, es realitzarà en diferents fases. A la primera es contempla l’arribada de la banda ampla a 19 municipis, entre ells els pròxims de Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna, Tordera i el nostre, Palafolls. Una fibra òptica, que anirà dirigida només a emplaçaments municipals, tal i com ha pogut conèixer RP.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics