Segueixen les recomanacions i les alertes per l’onada de calor

El Servei de Meteorologia del Consell Comarcal ha informat que el Maresme, igual que la resta de Catalunya, es veurà afectat per una onada de calor que tindrà els seus moments més intensos entre les 10:00h d’avui divendres 10 d’agost i les 20:00 del vespre,  de dissabte. Davant d’aquesta situació, es recomana a la població que adopti les mesures de prevenció dictades des de Protecció Civil. Una d’elles es tancar les persianes quan hi toca el sol directament, beure aigua sovint o limitar l’activitat física durant les hores de més calor.

L’agència de Salut Pública de Catalunya també ens recorda que quan estiguem a casa, també s’ha de controlar la temperatura, obrir les finestres de casa durant la nit, per refrescar-la, estar-se a les estances més fresques i recórrer a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat) per refrescar l’ambient. Si heu d’estar al carrer, recomanable portar una gorra o un barret, utilitzar roba lleugera (com la de cotó), de colors clars i que no sigui ajustada, procurar caminar per l’ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats.

Segons el comunicat del consell comarcal, la previsió són màximes a la costa d’entre 30 i 32 graus i a la zona interior d’entre 34 i 36. Aquestes mateixes temperatures són les previstes per al dissabte, 11 d’agost. Tot i això, el servei de meteorologia apunta que no es tracta d’una situació excepcional, ja que el Maresme sol viure cada any almenys, una situació d’aquest tipus. Segueixen les 27 comarques en risc d’incendi, entre elles el Maresme i la Selva, amb un nivell de risc molt alt d’incendi, a excepció del municipi de Tordera, amb risc extrem. La localitat veïna, es l’única població de la comarca, de moment, afectada pel nivell 3 del Pla Alfa de prevenció d’incendis.

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals. Per últim, el Consell Comarcal i l’Agrupació d’ADF’s, recomana als propietaris d’habitatges situats en zones boscoses, que facin comprovacions per assegurar-se que el seu habitatge és prou segur.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics