Inspeccions a Lloret per combatre la sobreocupació hotelera

La Direcció General de Turisme de la Generalitat, diu que aquest estiu ha enviat inspectors a Lloret de Mar per combatre la sobre ocupació hotelera, és a dir, encabir més gent de la que es permet a les habitacions. Turisme confirma que, des de la passada Setmana Santa, s’han inspeccionat una cinquantena d’establiments hotelers a Lloret, i que algunes de les actuacions s’han fet aquest estiu. Tot i això, el tinent d’alcalde de Turisme a Lloret, Jordi Orobitg, explica que només tenen constància que Turisme hagi fet requeriments d’informació, però no que hagi enviat inspectors als hotels de la ciutat.

El consistori de Lloret considera que la sobreocupació hotelera, que permet abaratir el preu de les habitacions, en encabir més gent de la permesa, és un ingredient del “còctel” que porta l’incivisme a la localitat. Es lamenta que alguns operadors ofereixen als seus webs ocupacions que infringeixen la legislació, com les promocions vinculades al consum d’alcohol i a la festa “desenfrenada”.

En aquest mateix sentit, Orobitg concreta que la Generalitat també ha portat a terme campanyes d’inspecció d’aquesta pràctica hotelera del “tot inclòs”. A part, la majoria de les inspeccions de Turisme poden detectar més irregularitats, com que la qualitat dels serveis s’adeqüi a la seva categoria. El mateix tinent, ha reflexionat que la sobreocupació hotelera no és una pràctica exclusiva de Lloret, sinó que es repeteix en altres destinacions turístiques, com al Maresme o a la Costa Daurada.

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics