URGENT

Les urgències del Cap de Malgrat tornen a tancar a les nits

Compartiu aquesta història

Des d’aquesta passada nit, el CAP de Salut de Malgrat de mar ha deixat d’oferir el servei d’urgències mèdiques que ha donat aquest estiu.

L’octubre de l’any passat el govern català va voler reordenar el sistema d’atenció mèdica i va decidir tancar les urgències d’alguns CAP de Salut, com ara el de Malgrat, Tordera o Lloret.

 

A Malgrat, però es va acordar reobrir el servei a l’estiu coincidint amb l’augment de població a la zona per l’arribada de visitants. Així des de St. Joan i fins ahir el centre atenia 24 hores. Des d’ahir, però el centre sanitari obre de 8 del matí a 8 del vespre tots els dies de la setmana, inclosos dissabtes, diumenges i festius, segons la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

A partir d’ara qui necessiti rebre assistència mèdica urgent fora de l’horari del CAP de Salut hauran de dirigir-se al CAP de Pineda, que sí manté el servei nocturn, o bé fins l’hospital Sant Jaume de Calella.

A l’igual que passa a Malgrat, el cap de Lloret, que també havia reobert per a la temporada turística, des d’ahir ja no ofereix aquest servei nocturn.

La mesura de reordenació del model sanitari, segons la afirmava abans de l’estiu la Generalitat, no ha comportat un augment significatiu de les visites a les urgències dels Hospitals.

A banda de la reducció de les urgències nocturnes, la remodelació ha comportat la posada en marxa d’un telèfon d’assistència mèdica directa a través del 061.

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics