URGENT

El nombre d’afectats per la legionel•la a Blanes s’eleva fins als 14

Compartiu aquesta història

 

L’Agència de Salut Pública té ja registrats 14 afectats per l’episodi de legionel•la detectat a Blanes fa unes dues setmanes. Segons aquesta institució es tracta d’11 homes i tres dones d’entre 47 i 82 anys.

Quan es va conèixer el brot, fa una setmana, eren vuit els casos registrats. Del total d’afectats, 4 continuen hospitalitzats, dos d’ells a l’Hospital Comarcal de Blanes. Es tracta d’un home de 80 anys i d’una dona de 47, que són veïns d’aquesta localitat. També està ingressat un home de 64 anys a la Clínica Puigvert, i un veí de Blanes de 54 anys que continua a la Unitat de Cures Intensives de l’hospital Trueta de Girona.

Tots ells evolucionen favorablement al tractament de la pneumònia per legionel•la i, segons va informar l’Agència de Salut, s’està treballant per detectar si hi ha més casos que puguin tenir relació amb aquest episodi de Blanes.

D’altra banda, les investigacions per saber l’origen continuen obertes i en aquests moments s’està pendent dels resultats de l’estudi comparatiu entre les mostres extretes als pacients i les que es van prendre en els punts on requeien les sospites.

Paral•lelament, s’han anat fent tractaments preventius a les instal•lacions que han aixecat sospites per evitar més afectats.

Els primers casos declarats eren turistes holandesos que estaven allotjats en un càmping de la localitat, per la qual cosa els tècnics van centrar les investigacions en les seves instal•lacions, on es van fer tractaments preventius en els mòduls dels sanitaris i en una piscina.

Això no obstant, els tres següents casos i els restants que han anat apareixent fins ara, van ser de persones que residien en habitatges del mateix municipi, fet que va fer ampliar la zona d’investigació.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics