URGENT

Tots els partits polítics de PLF, excepte el PP, celebren l’avançament electoral

Compartiu aquesta història

 

Aquesta setmana el president de la Generalitat Artur Mas, ha anunciat un avançament electoral pel proper 25 de novembre. Aquesta decisió de l’executiu català ha estat celebrada per la majoria de formacions polítiques de l’Ajuntament de PLF, tot i que cadascuna ha matisat les seves raons i cada una entén aquests comicis catalans des d’òptiques diferents.

L’alcalde de PLF, el socialista Valentí Agustí, considera que l’avançament era obligat i que respon a la negativa del govern central a la cerca d’un millor finançament per a Catalunya. Segons Agustí és molt millor unes eleccions parlamentàries triant a diferents grups polítics que un referèndum limitant la resposta a un sí o un no, referint-se als posicionaments sobiranistes.

ERC de PLF considera imprescindible la convocatòria de les eleccions després del fracàs del pacte fiscal proposat des de CiU. Francesc Alemany considera que hi ha dos gran temes sobre la taula, que són la independència de Catalunya i la crisi econòmica i el seu enfocament.

Per la seva part CiU creu que Artur Mas ha d’escoltar el que diu el poble i que cal començar un camí que tot i que complicat, és el que demana el poble català.

ICV recorda que sempre ha estat a favor del dret a decidir dels pobles. Joan Andrés Osorio explica però que a banda de la independència també cal decidir sobre el model de país del benestar que es vol, en referència a les retallades aplicades pel govern.

L’única formació palafollenca que s’ha mostrat en desacord amb la convocatòria electoral és el PP. Oscar Bermán considera que cal treballar per sortir de la crisi i ajudar a les famílies i que el país no està per a campanyes electorals.

Les eleccions es preveuen pel proper 25 de novembre, dos anys després dels últims comicis. La propera setmana es dissoldrà el parlament català, i la campanya electoral començarà el 9 de novembre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics