Blanes estudia tallar el trànsit del carrer Ample

 

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va anunciar en l’últim ple municipal que el consistori està treballant per tal de potenciar la zona peatonal de la localitat. En concret es pensa en tallar el trànsit rodat el carrer Ample, una de les principals artèries viaries i comercials de la ciutat.

Marigó va explicar que el tema està ja estudiat i madur i va afirmar que a finals d’aquest mes d’octubre es començaran a fer les proves per comprovar l’afectació d’aquesta mesura.

Les proves consistiran a tallar la circulació en aquesta via durant unes hores i seran anunciades amb temps als veïns.

Marigó ho va explicar arran d’una moció presentada per EUiA per millorar la mobilitat a la ciutat. Una de els mesures proposades era, precisament augmentar les zones peatonals de Blanes per equipar la ciutat amb d’altres viles gironines com Olot o Figueres.

EUiA també demanava a la moció que es recuperés el bus nocturn que durant uns anys havia unit PLF, Blanes i Lloret les nits de dissabte per evitar que els joves utilitzin el vehicle privat. En aquest sentit, l’alcalde va assegurar que recuperar aquest bus no és viable si només ha de pagar 1 ajuntament.

La moció, aprovada amb els vots a favor dels comunistes i de CiU i l’Abstenció del PSC i del PP, també parlava de la creació d’un abonament escolar per a transport públic d’uns 30 euros l’any, dissenyar camins segurs per anar als instituts de la ciutat i la tradicional reivindicació de crear el servei de rodalies Girona.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics