Els jutjats de Blanes presenten endarreriments en assumptes civils

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha publicat la Memòria corresponent a l’any passat, en la que es constata que las oficines dels jutjats de primera instància i d’instrucció números 2, 3 y 4 de Blanes són les que presenten un major endarreriment en la tramitació d’assumptes civils.

Davant d’això, el mateix document reclama que es prenguin mesures de tipus organitzatius que puguin minimitzar el que consideren preocupant situació de retard que presenten aquests jutjats.

El partit judicial de Blanes és el segon en importància de la demarcació i té jurisdicció a Blanes, Lloret de Mar i Tossa. Això vol dir que administra judicialment als 85 mil habitants habituals d’aquestes poblacions, que a l’estiu augmenta considerablement amb l’arribada de turistes, cosa que confereix als jutjats un grau de complexitat.

Tot i que l’endarreriment més destacat és pels casos civils, el nombre de litigis penals és més elevat en els jutjats blanencs.

Durant l’any passat es van rebre 13.600 procediments en via penal, que sumats als 3000 heretats en fase de tramitació d’anys abans fa un total de 16.300 casos. D’aquests es van poder resoldre prop de 14.000, de mitjana una quarantena al dia.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics