Calella posarà policia de paisà per controlar la circulació de bicicletes

 

L’ajuntament de la ciutat pretén acabar amb la circulació de bicicletes per les zones peatonals i en contra direcció. El consistori va començar a l’abril una campanya informativa per explicar com es pot circular amb bicicleta per la via pública, Tot i aquesta campanya, s’ha constatat que encara hi ha conductors incivics que no atenen a la normativa, posant en perill la seguretat dels vianants.

L’ajuntament s’ha mostrat taxatiu en fer complir la normativa i per això ha anunciat que posarà policia de paisà als carrers per controlar el correcte ús de la bicicleta a la via pública.

La màxima conflictivitat es detecta en els carrers peatonals, i segons fonts municipals en els darrers mesos, la Policia Local ha tramitat unes vint denúncies amb multes que van dels 60 euros als 100 euros per incompliments de la normativa.

Ara l’Ajuntament ha anunciat més multes i altres mesures, com requisar la bicicleta, per aquells incivics que continuïn posant en perill als vianants.

Tot i això també reconeixen que molts dels infractors són menors o persones que circulen amb bicicleta sense documentació.

Un dels punts conflictius quan a la convivència és el Passeig Manuel Puigvert, el que es troba davant del mar, i així ho entén el Govern Municipal, que està estudiant de quina manera fer compatible els diferents usos.

L’ajuntament assegura a més que el model que vol implantar de campanya informativa i sancionadora està sent estudiada per altres municipis propers com Malgrat de Mar.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics