L’Ajuntament de Blanes i la Cooperativa Agrícola impulsen la creació d’una associació per netejar les rieres

 

Les rieres de Blanes porten molt de temps sense que se n’hagi fet el manteniment adequat a causa de la situació econòmica de l’ACA (l’Agència Catalana de l’Aigua), que és qui té les competències per a la seva conservació.

Això posa en perill en cas de pluges torrencials com les que just va viure la ciutat ara fa un any. Llavors hi va haver inundacions a la zona rural que van causar pèrdues d’estris, collites i animals entre alguns propietaris. La rieres es van trencar en dos punts i es va constatar que a diversos indrets estaven col•lapsades de terra. Actualment la situació continua essent crítica, en especial a les rieres de Can Rabassa i Mas Cremat que conflueixen a la riera de la Vall de Burg.

 

Tenint en compte que l’ACA no pot fer la seva feina per manca de diners, aquest estiu l’Ajuntament es va posar en contacte amb la Cooperativa Agrícola de Blanes per delimitar les zones inundables de les rieres, unes 130 finques de diversa extensió. Cada propietari pagarà quotes anuals depenent de la superfície de terreny que tingui i calculen que posaran un total 25.000 euros per fer la primera actuació d’urgència

Els Serveis Tècnics Municipals de l’Ajuntament van supervisar l’elaboració per part d’una empresa externa d’un projecte de conservació correctiu sobre 10 quilòmetres de rieres que implica netejar-les de vegetació, drenar-les i reconstruir les motes.

A partir d’aquí es va acordar crear una associació, pionera a Catalunya, per vetllar pel manteniment de les rieres. D’entrada s’ha instat a les empreses que tenen rieres al seus terrenys, com ara Nylstar a netejar-les i arrenjar-les.

També s’han reunit amb l’ACA a la recerca de finançament de cara a l’any que ve.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics