Els espanyols, francesos i russos són els principals visitants de Blanes

 

Acabada la temporada turística arriba el moment de fer balanç. A Blanes la principal dada es que l’ocupació ha baixat respecte l’any passat, excepte al setembre. Segons dades facilitades pels mateixos establiments turístics a l’Oficina de Turisme, als hotels és on s’ha registrat un millor resultat, entre el 65% i el 85%; als càmpings s’ha situat entre el 33% i el 60% i als apartaments entre el 32% i el 60%.

Respecte les accions d’atenció al client que s’han fet des de l’Oficina de Turisme de Blanes del maig al setembre destaca l’augment del nombre de persones ateses. En total s’han atés a més de 13 mil persones, un 40% més que l’any abans.

Les consultes que s’han atès eren majoritàriament de visitants de l’estat espanyol, seguits pel públic de França i en tercer lloc pels qui procedien de Rússia, Ucraïna i Lituània. Respecte el tipus d’informació demanada, la major part es referia al jardí botànic Marimurtra i per les activitats que es fan a Blanes.

Aquestes són les dades que s’han donat a conèixer coincidint amb la presentació de la Taula de Turisme de Blanes, el nou òrgan d’interlocució de l’Ajuntament amb tots els sectors econòmics vinculats a aquest àmbit.

Aquesta taula substituirà les funcions que fins ara feia el Patronat Municipal de Turisme i vol esdevenir el nou òrgan d’interlocució de l’Ajuntament de Blanes amb tots els sectors econòmics vinculats al turisme, per tal de definir estratègies conjuntes i nous productes per millorar de la competitivitat de Blanes com a destinació turística.

Aquest nou òrgan estableix tota una sèrie de mecanismes de participació de tots els sectors econòmics amb l’Ajuntament per treballar projectes a curt i mitjà termini a través de taules sectorials.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics