S’aixeca la prohibició de fer cremes

 

Des del passat mes de febrer, el govern de la Generalitat havia prohibit la realització de qualsevol tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas o barbacoes de qualsevol mena en els terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta.

Aquesta mesura, que es repeteix cada any durant els mesos de primavera i estiu, pretén reduir el risc d’incendis forestals a Catalunya. La manca de pluges aquest hivern passat va obligar al govern català a avançar la prohibició, que cada any entra en vigor de març a octubre i que enguany es va aplicar des del febrer.

L’avançament de la mesura, però, va agafar per sorpresa a molts pagesos catalans que no havien fet la crema de restes o de les canyes, pel que es van mostrar molestos per l’entrada en vigor de la prohibició sense cap comunicació prèvia. Davant d’aquesta situació l’Ajuntament de PLF va demanar alguns dies de gràcia per tal que els agricultors locals podessin eliminar aquestes restes abans de l’estiu.

A partir d’ahir, aquesta prohibició està aixecada. Ara bé, tot i que no cal cap autorització administrativa per fer foc, si que cal comunicar-ho prèviament a les autoritats que es té previst fer foc en els terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta.

La comunicació cal fer-la presencialment a l’Ajuntament de cada vila i cal , a més, seguir les mesures de seguretat que demana la normativa vigent.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics