La passada setmana es va fer a Girona les 2s Jornades TIC i Educació, unes jornades de treball amb comunicacions i conferències vàries.
Entre aquestes hi havia 2 conferències que donaven professors de l’IES de PLF entorn a la robòtica. La primera per parlar de les aplicacions pràctiques dels conjunts de Voronoi. La segona per parlar sobre la robòtica com a mètode aplicat a l’ensenyament, no cob a objectiu sinó com a camí per motivar als alumnes en matèries com tecnologia o matemàtiques.
Els encarregats de la ponència van ser dos professors del centre, Ivonne Cardenas i el propi director Daniel Lopez. Aquest últim ens explica entorn a què giraven les dues comunicacions presentades a Girona.
Fa 4 anys que el nostre institut treballa de forma transversal amb els alumnes de diferents cursos la robòtica. De fet ha participat en diferents concursos de robots, arribant a aconseguir un premi en programació aquest febrer passat.
Aprofitant que el nostre institut és punter en matèria de robòtica, l’àrea de Joventut ha organitzat un curs obert sobre un sistema de robòtica anomenat Arduino.
Tracta d’un curs sobre aquest processador que permet, amb un ordinador, crear tot tipus d’objectes interactius autònoms. Ho explica Albert Muñoz, tècnic de joventut de l’Ajuntament, que indica que tot i ser un curs bàsic, és bo tenir uns coneixements previs.
El curs es fa en dos blocs en les instal•lacions de l’institut i de Can Batlle i té un preu de 40€, incloent-hi el lot de material necessari per seguir les sessions.
El curs comença el proper mes de novembre en horari de matins.