El Consell Comarcal col•laborarà amb el programa d’informació i atenció a les víctimes d’accidents de circulació

 

Aquest Servei, que va entrar en funcionament el passat mes de març, té com a objectiu facilitar que les víctimes d’accidents de trànsit i els seus familiars puguin tornar el més ràpid possible a la normalitat. Segons el responsable del Servei Català del Trànsit, Joan Aregio és la tercera fase de la seguretat que faltava per implementar després de la prevenció, i l’actuació en el moment en què es produeix un accident. Amb aquesta tercera fase s’estableixen els mecanismes d’atenció i assessorament a les persones afectades una vegada ha passat el sinistre.

Aquesta és una iniciativa pionera a l’Estat espanyol que ofereix a les víctimes i familiars d’un accident un servei d’ajuda, orientació i informació perquè puguin realitzar els tràmits necessaris, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent, així com rebre suport i atenció psicològica en la recuperació personal i social davant un sinistre.

Per tot plegat es posa a disposició de l’usuari un telèfon gratuït, el 900 100 268, i si es prefereix, es pot consultar i obtenir informació sobre el servei a través del web victimestransit.gencat.cat .

A més, el Servei Català de Trànsit ha editat una guia adreçada a les víctimes i als seus familiars i que ofereix orientació en les qüestions jurídiques, administratives, socials i psicològiques que es plantegen arran d’un sinistre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics