Les imprudències de joves provoquen casi la meitat dels incendis al Maresme

 

Ja s’ha tancat la campanya d’estiu de previsió i extinció d’indendis forestals a la nostra comarca.

Segons dades de les ADF, aquest estiu s’han declarat 27 focs al Maresme, tots ells de poques dimensions i extingits ràpidament pels efectius d’emergències i voluntaris. De fet els 27 incendis han cremat en total 4 hectàrees de terreny, i el més gran va afectar a 1 hectàrea i mitja a Teià.

D’aquesta trentena de focs, un es va declarar a PLF a finals d’agost, a tocar del cementiri municipal amb l’afectació d’uns 200 metres quadrats.

El president de les ADF de l’Alt Maresme, Joan Aldrufeu considera positives les dades ja que la campanya actual es preveia més complicada per culpa de la sequera i les altes temperatures.

D’aquests 27 incendis, Aldrufeu explica que n’hi ha de provocats per culpa d’accidents de transit, però alerta que van en augment els casos de focs provocats per imprudències de joves i nens que jugant acaben iniciant incendis forestals. Diu el president de les ADF que casi la meitat dels incendis declarats al Maresme aquest estiu es deuen a imprudències de joves. Per això preveu la necessitat de campanyes de conscienciació.

Aquest estiu Aldrufeu destaca que han pogut actuar ràpidament en tots els incendis, ja que, entre d’altres, han comptat amb més voluntaris degut a la crisi i l’augment considerable de l’atur, cosa que ha permès als voluntaris dedicar més hores a les ADF.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics