Tornen a adjudicar les obres de desdoblament del tram Sils – Caldes de la N-ll

El Ministeri de Foment ha adjudicat a l’empresa Acciona les obres de desdoblament del tram Sils-Caldes de Malavella de l’N-II per 32 milions i mig d’€. Els treballs en aquest tram -de 6,6 km- estaven aturats des del 2009 quan l’empresa que estava fent les obres va fer fallida. El govern estatal va pressupostar pel 2012 una partida de 15 MEUR per a aquest tram i en el pressupost de l’any que ve ha inclòs una partida pràcticament igual. Un cop superat aquest darrer tràmit administratiu, l’empresa Acciona ja pot començar les obres.

Aquest tram es va licitar el juliol del 2011 i, pocs dies abans de les eleccions generals del novembre, el govern del PSOE el va adjudicar provisionalment.

El projecte inclou que l’autovia tingui dues calçades de set metres d’ample, amb dos carrils de circulació de 3,5 metres cada un. Els carrils tindran vorals exteriors de 2,5 metres i els interiors aniran del metre al metre i mig.

En el projecte, Foment recull que les obres es faran amb la previsió que en un futur la via es pugui ampliar a tres carrils per sentit.

El juny de 2009, quan les obres de desdoblament d’aquest tram ja estaven en marxa, l’empresa responsable va fer fallida i va abandonar els treballs. L’N-II en aquest tram va quedar empantanegada ja que es van deixar tal i com estaven estructures a mig muntar, terres mogudes i vorals malmesos i estrets.

El mal estat de la carretera ha portat al CC de la Selva ha denunciar la situació per saber si es poden demanar responsabilitats judicials al ministeri de Foment.

La Diputació preveu construir la rotonda de St. Lluís pel 2014

Fa anys que hi ha la previsió de construir una rotonda a l’entrada del barri de St. Lluís, davant del Marineland. Al tractar-se d’una carretera que depèn de la Diputació, és aquesta administració la que ha de preveure la construcció de la rotonda, que ja estava prevista fa uns anys.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics