URGENT

El ple de PLF tractarà avui el dret a decidir i la creació de l’Associació de Municipis pel Federalisme Republicà

Compartiu aquesta història

 

A les 8 del vespre ha de començar el ple extraordinari de l’Ajuntament de PLF amb 3 únics punts a l’ordre del dia.

Avui es tracta d’una sessió bàsicament de debat polític extramunicipal ja que gran part del ple girarà entorn al futur de Catalunya. En mig del creixent moviment sobiranista que viu el país, la nostra localitat avui debatrà 2 mocions presentades una de conjunta d’ERC i CiU sobre el model futur de Catalunya i una segona presentada directament per l’Alcalde de PLF, Valentí Agustí.

D’una banda el socialista presenta, en solitari, una moció per tal de crear l’Associació de Municipis pel Federalisme Republicà. Es tracta d’una entitat impulsada per l’alcalde de la nostra localitat i que defensa la creació d’una república federal dels pobles ibèrics, en la que cada estat gaudeixi de certa autonomia, a imatge dels EUA o dels lands alemanys. Agustí defensa aquesta opció federalista unint també Portugal i canviant la capitalitat de Madrid a Toledo.

Agustí la presenta en solitari i el PSC dóna llibertat de vot als seus regidors.

Per la seva banda, ERC i CiU defensarà una moció en suport al dret a decidir. Segons els republicans es tracta de defensar que els catalans puguin decidir el seu futur, sigui la independència o un altre model d’Estat.

De fet Esquerra va demanar en l’últim plenari la realització d’un debat entorn al dret a decidir, d’on ha derivat el ple d’aquest vespre amb aquestes dues mocions.

A banda d’aquest debat polític, el ple d’aquest vespre haurà de ratificar el decret d’alcaldia que modifica els sous dels treballadors públics en cassos de baixa mèdica. A partir d’ara, els empleats municipals només cobraran el 50% del sou en cas de baixes per malalties comuns de fins a 3 dies i el 75 del seu sou del  4r al 21e dia.

D’altra banda aquest serà el segon ple municipal extraordinari d’aquest mes d’octubre i està previst que el proper dimarts es faci un tercer per, entre d’altres aprovar les ordenances municipals de PLF pel 2013.El ple d’avui serà transmès en directe per RP a partir de les 8 del vespre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics