URGENT

Les ADF alerten que la manca d’ajuts per a les franges perimetrals pot complicar molt el risc d’incendi

Compartiu aquesta història

 

La federació de les ADF del Maresme i el Vallès oriental, que agrupa a 36 municipis, ha denunciat que 8 de cada10 urbanitzacions d’aquesta zona s’han quedat sense els ajuts per mantenir les franges perimetrals de seguretat antiincendis.

Així la Generalitat ha denegat el 80% de les peticions fetes des del territori per tal de poder garantir el manteniment d’aquestes zones de seguretat que han d’actuar de tallafoc en cas d’incendi forestal prop de les zones habitades.

PLF per exemple va sol•licitar ajuts per a les tres franges existents (Mas Carbó, Mas Reixach i Ciutat Jardí) i el govern català ha denegat les 3. Sta. Susanna també s’ha quedat sense cap ajuda, com també Argentona, Dosrius, Mataró o St Cebrià de Vallalta. De fet qui més ajudes ha aconseguit és Tordera que en va sol.licitar 15 i ha rebut subvencions per a 8 urbanitzacions.

 

En total s’han concedit 15 ajuts davant les més de 70 sol•licituds.

Per tot plegat les ADF alerten que la situació creada és especialment greu ja que la major part de les urbanitzacions es troben en municipis qualificats com d’Alt Risc d’incendi forestal segons la pròpia Generalitat. Ho ha explicat Oriol Bassa que és coordinador de les ADF del Maresme.

Diuen les ADF que la situació creada per la manca d’ajudes complicarà molt el risc d’incendi a la nostra comarca i recorden que els boscos acumulen encara restes vegetals de les ventades i nevades dels últims anys.

Bassa explica que a banda d’explicar la situació a la ciutadania, ara es treballa per que el CCM faci les gestions necessàries per solucionar el problema.

Per últim expliquen que la manca de subvencions obligarà als veïns de les urbanitzacions afectades a pagar més taxes pel manteniment de les franges perimetrals i demana un esforç a la Generalitat per dotar dels recursos les feines de manteniment d’aquestes zones de seguretat. En el cas de PLF, l’Ajuntament ja ha anunciat que la manca d’ajuts no es repercutirà als veïns, sinó que es destinaran part d’unes ajudes europees a fer aquests treballs de manteniment.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics