Lloret vol destinar els diners de la taxa turística a millorar la població

 

La Generalitat va començar a aplicar aquest impost que grava les pernoctacions en establiments turístics catalans des divendres passat. En els mesos previs a l’entrada en vigor de la taxa turística els municipis, com Lloret, han pressionat al govern per tal que part de la recaptació repercuteixi a la pròpia localitat. Finalment s’ha decidit cedir el 30% de la taxa a cada municipi, pel que Lloret podria rebre uns 700 mil €.

Uns diners que l’Ajuntament vol poder destinar a inversions més enllà a l’estricta promoció de la destinació. El consistori considera que s’haurien de destinar a millorar alguns aspectes de la vila, com ara l’enllumenat, ja de la promoció turística ja s’encarreguen tant Lloret Turisme com el Lloret Convention Bureau.

L’aplicació de la taxa turística ha generat molt de rebuig per part dels empresaris, que han de cobrar un sobrecost als turistes per cada dia que passin allotjats aquí. Una quantitat que varia en funció de la qualitat de l’establiment.

Tot i reconèixer que el sector té part de raó, l’ajuntament considera que una destinació turística tant potent com Lloret té un desgast extra que no es pot finançar només amb els impostos dels ciutadans. En aquest sentit des del govern local es considera que si Catalunya fos un Estat independent es podria reduir la pressió fiscal que suporten els ciutadans i empresaris.

Nova Ràdio Lloret / RP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics