L’oposició a Malgrat força un ple extraordinari per debatre les ordenances municipals

 

 

Els 3 grups de l’oposició a l’Ajuntament de Malgrat de Mar, CiU, ERC i ICV-EUiA, que sumen majoria al consistori, han demanat la celebració d’un Ple extraordinari per debatre les ordenances fiscals de l’any que ve.

El govern local no volia modificar cap taxa ni impost local, prorrogant les ordenances fiscals un any més. D’aquesta manera no cal dur al plenari el debat, fet que no ha agradat a l’oposició, que acusen al govern municipal, format pel PSC i pel PP, de voler evitar complir els acords de ple de principis d’any.

Al febrer passat l’oposició va aconseguir aprovar una moció que reclamava fraccionament de l’IBI en dos rebuts per a tots els malgratencs. A més també es demanava una bonificació del 5% per aquells rebuts que estiguessin domiciliats.

A banda d’això l’oposició denuncia que una prorroga de les ordenances suposarà una major càrrega fiscal per als ciutadans, ja que l’any passat es va augmentar fins un 16% l’IBI”. Ho ha explicat la portaveu de CiU a Malgrat, Neus Serra.

En un comunicat conjunt, els grups de l’oposició expliquen que l’últim Ple celebrat el passat dijous, s’havia de tractar la proposta d’ordenances fiscals, tal i com s’havia informat a la Comissió Informativa d’hisenda, però asseguren que l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, va decidir no incloure aquest punt “per evitar aprovar les esmenes aprovades al febrer. Serra recorda al govern que el ple és sobirà i que ha de donar compliment als acords aprovats per la majoria tant si agraden o no.

Ara l’oposició forçarà amb la seva majoria la celebració del ple abans de 15 dies. Entre les possibilitats hi ha el proper dijous a la tarda.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics